Verwarmingselementen

  • Horizontale radiatoren
  • Verticale radiatoren
  • Sierradiatoren
  • Handdoekdrogers

Radiatoren

De warmteafgifte van een verwarmingselement wordt bepaald door zijn afmetingen, het vermogen en de materialen. De laatste jaren is men er in geslaagd kleine elementen te maken met een hogere capaciteit.

Bij Dave Willaert bvba kan u kiezen tussen het verwarmen met standaardradiatoren, sierradiatoren, convectoren of vloerverwarming. De keuze aan modellen en kleuren lijkt wel onbeperkt. Horizontaal, verticaal, recht, gebogen, wandmodellen of vrijstaande modellen. Toestellen die niet alleen mooi ogen, maar die ook functioneel zijn, bijvoorbeeld als handdoekdroger of scheidingswand. Handig als je niet veel plaats hebt.

Naargelang uw specifieke situatie raden wij een weersafhankelijke regeling of modulerende thermostaten aan, eventueel in combinatie met thermostatische kranen. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw stookkosten.

Convectoren

Na radiatoren zijn convectoren de meest gekozen verwarmingselementen. In tegenstelling tot radiatoren warmen convectors sneller op, koelen ze sneller af en zijn ze beter regelbaar. Een ander groot voordeel van de convector is dat je hem volledig kan inwerken in de grond of in een kast waardoor hij slechts waarneembaar is met een rooster en dus geen kostbare plaats inneemt.